latinica  ћирилица
14/07/2020 |  19:33 ⇒ 15/07/2020 | 07:31 | Autor: RTRS

Cvijanović u Stanarima: Za razvojne projekte opština izdvaja 40 odsto budžeta (FOTO/VIDEO)

Opština Stanari je primjer uspješne lokalne zajednice, izjavila je tokom posjete predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Najavila je dalju podršku za realizaciju kapitalnih projekata u najmlađoj opštini Srpske. U opštini Stanari realizuju se brojni razvojni projekti na koje opština izdvaja više od 40 odsto budžeta, a značajna je i pomoć Vlade Srpske.
Željka Cvijanović u posjeti opštini Stanari - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u posjeti opštini StanariFoto: RTRS

Niče tzv.“ravna cesta“ koja će povezati Stanare i Vitkovce a time i susjedne opštine. Investicija je vrijedna 6,5 miliona maraka, a finansiraju je Vlada Srpske i opština Stanari. Za mještane je od velikog značaja.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Јerinić rekao je da je u Opštinskoj upravi napravljen presjek rada od njenog osnivanja prije pet godina i da je konstatovano da su Stanari veliko gradalište.

Foto: RTRS

On je istakao da je osnivanje Stanara opravdalo očekivanja, da je u kratko vrijeme učinjeno mnogo zahvaljujući podršci Vlade Srspke, predsjednika i srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Industrijska zona sa izgrađenim halama čeka prve investitore, a planiran je i nastavak izgradnje vodovoda.

Načelnik opštine Dušan Panić istakao je da je lokalna vlast od osnivanja realizovala veliki broj kapitalnih projekata uz obezbjeđivanje dodatnih prava njenim građanima, te da su građani ponosni na svoju opštinu.

On je izrazio nadu da će republičke vlasti podržati kapitalne projekte u ovoj lokalnoj zajednici od kojih je izdvojio lokalni vodovod i gradnju regionalnog puta Tedin Han-Križ, poddionica Zelenkovići-Donji Vitkovci, u dužini od 8,2 kilometra.

Foto: RTRS

Predsjednica Srpske je poručila da će pomoći da se strateška pitanja koja se u Stanarima, između ostalog, odnose na lokalni vodovod, kanalizaciju i slično uvrste u okvir nove faze velikog projekta Vlade, s obzirom na to da je prva faza već realizovana za oko 35 lokalnih zajednica na prostoru Srpske.

Ona je naglasila da je strateško pitanje završetak i sve aktivnosti za regionalni put /R474/ prema Vitkovcima jer to otvara opštinu u privrednom i poslovnom smislu, ali i s aspekta normalne komunikacije i putovanja.

Cvijanovićeva je istakla da je ponosna na ono što lokalna vlast u najmlađoj opštini Srpske radi i uvjerena je da će to doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice. Za sve projekte, kaže, opštinske vlasti imaće punu podršku Republike.