latinica  ћирилица
15/07/2020 |  17:07 | Autor: RTRS

Akcija "Viker": Zaplijenjeno četiri kilograma droge, uhapšene tri osobe (FOTO/VIDEO)

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u akciji kodnog naziva "Viker" zaplijenili su oko četiri kilograma marihuane i uhapsili tri osobe iz Trebinja.
Akcija "Viker" - Foto: RTRS
Akcija "Viker"Foto: RTRS

Akcija je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila rasturanjem narkotičkih sredstava širom Srpske.

Tri lica iz Trebinja koja su jutros u pretresima uhapšena na području Banjaluke sprovedena su ranije danas u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

Zapljena opijata (Foto: RTRS)

Načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović izjavila je da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a na području Srpske provode operativnu akciju kodnog naziva "Viker" usmjerenu na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila rasturanjem narkotičkih sredstava.

- Izvršeni su i pretresi lokacije na kojoj su lica zatečena, kao i samog vozila kojeg lica koriste. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko četiri kilograma opojne droge marihuane - rekla je ona.

Oduzeta opojna droga marihuana (Foto: RTRS)

Ona je dodala da se akcija "Viker" provodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.