latinica  ћирилица
15/07/2020 |  17:15 | Autor: SRNA

Anđelković: Novi tribunal posvećen KiM geopolitički instrument

Novi tribunal posvećen Kosovu i Metohiji geopolitički je instrument koji radi prema nalogu i u interesu onih koji su ga stvorili i proističe iz haške prakse falsifikovanja istorije i nametanja odgovornosti Srbima, ističe politički analitičar Dragomir Anđelković povodom činjenice da bivši haški tužilac DŽefri Najs sada brani bivšeg komandanta terorističke OVK Hašima Tačija.
Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs) -
Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs)

- To je glavni problem. Ko god da je advokat Hašima Tačija svelo bi se na isto, a to znači neprincipijelan odnos prema Srbima i iskrivljavanje istine, falsifikovanje prošlosti da bismo mi ispali krivci, a da bi oni koji su pravi krivci bili amnestirani - rekao je Anđelković Srni.

On ukazuje da je riječ o instrumentu koji je "prljav od starta" i koji ne mijenja svoju suštinu.

- Haški tribunal je uspostavljen kao geopolitički instrument za procesuiranje Srba, da bi istorija bila prekrojena, da bi oni koji su bili pravi agresori, a to su NATO snage i naši regionalni oponenti, od Hrvata, preko Bošnjaka i Albanaca, bili predstavljeni kao borci za pravdu i žrtve, a Srbi, koji su samo branili svoje, kao krivci - naglasio je Anđelković.

Na primjedbu porodica srpskih žrtava da je u igri veliki novac, Anđelković navodi da su Haški tribunal i taj novi sud geopolitički instrumenti, a oni, kakav god da je novac u pitanju, rade prema nalogu onih koji su ih stvorili.

- Mi da imamo i milijarde ne bismo mogli to da izmenimo jer iza tih lažnih tribunala stoje one sile koje su izvršile agresiju na Srbiju i na srpski narod, generalno, devedesetih godina prošlog vijeka - kaže Anđelković.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji /Kosmetske žrtve/ saopštilo je ranije danas da bivši haški tužilac DŽefri Najs, pristankom da zbog velikog novca bude advokat Hašimu Tačiju, ubija pravdu za srpske i kosmetske žrtve.

Udruženje je ukazalo da je Najs, dok je bio tužilac u Haškom tribunalu, dobio dokaze o zločinima vođa terorističke OVK, koji se odnose na Klečku, Radonjić jezero, Volujak, Likovac i Lapušnik, te spiskove imena kidnapovanih Srba, kao i njihovih kidnapera i ubica, ali ništa nije učinio da oni budu procesuirani već je, naprotiv, te dokaze "prodao vođama OVK".

- Silovanje međunarodne pravde je izvršeno kada je tužilac Haškog tribunala DŽefri Najs pristao da zbog velikog novca zastupa i zaštiti ratne zločince Tačija, Ramuša Haradinaja, Kadrija Veseljija, Fatmira Ljimaja - poručili su iz Udruženja.