latinica  ћирилица
15/07/2020 |  18:26 ⇒ 18:29 | Autor: SRNA

U Budvi dva lica uhapšena, a protiv dva slijede prekršajne prijave

Budvanska policija saslušala je po prijavi pripadnika privatnog obezbjeđenja u opštini Budva, zbog jutrošnjeg incidenta, Marka Carevića, koga je odbornička većina smijenila sa funkcije gradonačelnika, šefa njegovog kabineta Nikolu Јovanovića, predsjednika mjesne zajednice Bečići Predraga Ivanovića i Dragana Đurovića, saznaje Srna.
Policija Crne Gore (foto:Dejan Vukić) -
Policija Crne Gore (foto:Dejan Vukić)

- Јutros su, nakon incidenta koji se dogodio ispred zgrade opštine Budva kada je više osoba pokušalo nasilno da uđe u zgradu Opštine, pripadnici obezbjeđenja angažovani na obezbjeđenju ovog objekta podnijeli prijavu protiv četiri lica Centru bezbjednosti Budva - saopšteno je iz crnogorske Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je policija preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i pozvala lica čiji su inicijali M.C, N.Ј, P.I. i D.Đ. u službene prostorije radi prikupljanja obavještenja.

- Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru naložio je da lica P.I. i D.Đ. budu lišena slobode zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti - dodaje se u saopštenju.

Iz crnogorske Uprave policije navode da će protiv lica M.C. i N.Ј. biti podnesene prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.