latinica  ћирилица
15/07/2020 |  19:39 ⇒ 19:48 | Autor: SRNA

Sporna rezolucija - antisrpski napad bošnjačke lobistkinje

Američki kongresmen Edi Bernis DŽonson, koja je ovih dana u Kongresu SAD predstavila rezoluciju o osudi navodnog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici jula 1995. godine, višegodišnja je bosanska lobistkinja koja pripada Bosanskom kružoku i za ovaj potez je dobro nagrađena, tvrdi "InfoSrpska".
Vašington (foto:globeimages.net) -
Vašington (foto:globeimages.net)

DŽonsonova, koja je kongresmen iz red demokrata iz države Teksas, za plasiranje ove rezolucije dobro je nagrađena od Bošnjačko-američkog savjetodavnog vijeća sa sjedištem u Vašingtonu koje je i pozdravilo ovaj njen potez, navodi ovaj portal.

Prema izvorima portala iz SAD, ova rezolucija je smišljeno plasirana kao udar na Srbe, ali i "kao podrška predsjedničkom kandidatu Demokratske stranke na predstojećim izborima u SAD DŽozefu Bajdenu, koji je poznat kao antisrpski raspoložen što je dokazivao bezbroj puta u svojim neodmjerenim izjavama".

Zbog toga će svi Srbi, kako tvrdi izvor "InfoSrpske" iz SAD, na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD svoje glasove dati Donaldu Trampu i uputiti zahtjev američkom Kongresu da rezoluciju DŽonsonove izbaci iz procedure.

Naziv dokumenta koji je DŽonsonovo predstavila je "rezolucija o osudi genocida i drugih zločina nad Bošnjacima koje su počinile srpske snage u Srebrenici u julu 1995. godine".