latinica  ћирилица
16/07/2020 |  13:55 | Autor: SRNA

U planu teretane na otvorenom u još tri banjalučka naselja

U Banjaluci su pokrenute aktivnosti za izgradnju novih teretana za vježbanje na otvorenom u naseljima Priječani, Borik i Pobrđe, u namjeri da se građanima omoguće novi sportsko-rekreativni sadržaji.
Banjaluka-teretana na otvorenom - Foto: SRNA
Banjaluka-teretana na otvorenomFoto: SRNA

U gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Srni je rečeno da je u planu gradnja teretana kod područne škole u Priječanima, zatim u Boriku kod "Kajaka" u neposrednoj blizini košarkaškog igrališta i na Pobrđu kod crkve.

- Ovih dana izabrana je projektantska kuća za izradu idejnih projekata i urbanističko-tehničkih uslova za ove nove teretane - naveli su iz Odjeljenja.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport napominju da se kod izbora lokacija za nove teretane vodi računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje ima više rekreativaca.

Iz Gradske uprave navode da su odnedavno nova mjesta za vježbanje na otvorenom dostupna i stanovnicima naselja Obilićevo i Česma.

Zadnjih nekoliko godina teretane su sagrađene i u Parku "Mladen Stojanović", na šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, u naseljima Sime Matavulja, Starčevica, Lazarevo i u krugu sportsko-rekreativnog centra "Akvana".