latinica  ћирилица
16/07/2020 |  17:11 ⇒ 17:18 | Autor: SRNA

Dodatni popusti za višečlane porodice

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je danas sporazum sa Fondacijom "Za život" na osnovu kojeg će porodice sa troje ili više djece iz ove lokalne zajednice prilikom kupovine moći da ostvaruju dodatne popuste uz "Ponosnu karticu tri plus".
Teslić - Milan Miličević i Dragan Dakić - Foto: SRNA
Teslić - Milan Miličević i Dragan DakićFoto: SRNA

Projektom je predviđeno da kartice glase na jednog od roditelja, staratelja ili nekog od ukućana, a uslov za dobijanje kartice je da je bar jedno od troje ili više djece maloljetno.

Miličević je izjavio da je ponosan što je opština Teslić ušla u projekat i najavio da će učinit sve da bude promovisan i da uspije, saopšteno je iz opštinske uprave.

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije "Za život" Dragan Dakić najavio je da će od avgusta početi podjela kartica.

- Naravno, zavisiće od toga u kom obimu ćemo do tada uspjeti da pokrijemo potrošačku korpu i druge elemente koji su zanimljivi za krajnje korisnike - izjavio je Dakić.

On pojašnjava da će korisnici "Ponosne karice tri plus" moći da ostvare popust prilikom kupovine robe i usluga kod privrednih subjekata koji rade na teritoriji opštine Teslić, koji budu željeli da uđu u ovaj projekat.

- Kartica važi za cijelu teritoriju Republike Srpske, ali dogovoreno je sa partnerima iz Čačka da važi i za Srbiju. Prilikom kupovine robe i usluga ponosne majke ostvaruju popust u procentu koji se dogovara između Fondacije i privrednog subjekta - rekao je Dakić.

Predsjednik Fondacije "Za život" Boris Tubić naveo je da na roditeljima leži najveći teret podizanja i odgajanja djece, i najavo da je u skladu sa okolnostima moguće i da kartice glase na druga lica, odnosno staratelje.

U Srbiji su uštede na godišnjem nivou za višečlane porodice po ovom osnovu oko 1.000 evra, a prema preliminarnim istraživanjima u Srpskoj bi to trebalo da bude i više od 2.000 KM, navodi se u saopštenju.