latinica  ћирилица
23/07/2020 |  07:16 ⇒ 24/07/2020 | 08:38 | Autor: RTRS

Dogovorena nova višemilionska ulaganja Srbije u Srpsku (FOTO/VIDEO)

Aleksandar Vučić Banjaluku je danas posjetio prvi put kao predsjednik Srbije. Tokom posjete Republici Srpskoj Vučić je uručio donaciju vrijednu 2,7 miliona evra. Između ostalog, za domove zdravlja širom Srpske stiglo je 15 sanitetskih vozila.
Sastanak delegacije Srpske i Srbije (Foto: @Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Sastanak delegacije Srpske i Srbije (Foto: @Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Vučića su dočekali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

14.00 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u Banjaluci mjesto izgradnje srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra, gdje ga je dočekao Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem.

Hram su sa Vučićem i delegacijom Srbije danas posjetili i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

 

Vučić - vladika Јefrem (Foto: SRNA)

Obilaskom radova na izgradnji srpsko-ruskog hrama predsjednik Srbije je završio posjetu Banjaluci.

13.20 - U toku je obilazak srpsko-ruskog hrama u izgradnji.

13.05 - Ići ćemo na značajnu podršku izgradnje autoputa od granice Srbije do Bijeljine od 17 kilometara , i to košta oko 140 miliona evra, a Srbija je spremna da uloži 100 miliona evra u taj projekat, naglasio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

13.00 - Pored infrastrukturnih projekata, dogovorili smo se da u nekoliko narednih mjeseci govorimo o izmjeni Zakona zaštite ćirilice, kako u Srbiji, tako i u Republici Srpskoj. To je prirodno i naše suvereno pravo, da zaštititimo svoje pismo, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

12.50 - Srbija i Republika Srpske će zajedno izgraditi manji aerodrom na području istočne Herecegocine, najavila je predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

12.30 - Očekujemo uključenje u direktan prenos konferencije za novinare zvaničnika Srpske i Srbije.

11.35 - U Administrativnom centru Vlade Srpske u toku je sastanak delegacija Republike Srpske i Srbije.

Delegaciju Srpske predvode predsjednica Republike Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a delegaciju Srbije predsjednik Aleksandar Vučić.

Sastanku prisustvuju i predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović i ministri u vladama Srpske i Srbije.

11.30 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u banjalučkom naselju Petrićevac posjetio višenamjenski objekat u kojem će biti vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica.

11.26 - Velika zahvalnost Vladi Srbije i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću, što su finansirali izgradnju tronamjenskog objekta u vrijednosti oko 800.000 evra, poručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

11.00 - U toku je obilazak višenamjenskog objekta u naselju Petrićevac u Banjaluci, u okviru koga su vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica.

Radovi na Petrićevcu (Foto: RTRS)

10.45 - Vučić je uručio donaciju 15 sanitetskih vozila za domove zdravlja širom Srpske.

Sanitetska vozila dobili su domovi zdravlja u Istočnom Starom Gradu, Foči, Čajniču, Petrovu, Brodu, Bileći, Kostajnici, Gacku, Ribniku, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Tesliću, Kalinoviku i Kneževu.

Dodjeljivanje ključeva (Foto: RTRS)

10.40 - Ponosan sam što sam ovdje u Banjaluci. Ovo nije donacija kao donacija. To je dio naše odgovornosti, jer Srbija mora da brine o Srpskoj, da pokazuje odgovornost. I to ljudi u Srpskoj uvjeren sam da znaju, kaže Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

10.28 - Ponosan sam što Republika Srpska i Srbija egzistiraju kao dvije države na ovim prostorima. Sviđalo se to nekome ili ne, ali to tako jeste, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Cvijanović, Vučić i Dodik (Foto: SRNA)

10.20 - Ova posjeta je nešto što vesli i raduje naše građane. Posjeta predsjednika Srbije je uvijek više od obične posjete, i tako i mi u institucijama razmišljamo, istakla je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

10.00 - U toku je posjeta UKC-u Republike Srpske. Cvijanović, Vučić i Dodik (Foto: RTRS)

09.40 - Predsjednika Srbije dočekali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić, Dodik i Cvijanović (Foto: RTRS)

09.35 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sletio je u Banjaluku. 

08.55 - Doček predsjednika Srbije Aleksandra Vučića možete pratiti na RTRS, našem portalu i Fejsbuk stranici.

 

08.30 - Za pola sata se očekuje dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na aerodrom Mahovljani.

07.17 - Posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj možete pratiti na RTRS i našem portalu.

Povezane vijesti:

Vučić u Banjaluci; Pomoć Srpskoj vrijedna 2,7 miliona evra (FOTO/VIDEO)