latinica  ћирилица
23/07/2020 |  10:21 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska i Srbija egzistiraju na ovim prostorima kao dvije države (FOTO/VIDEO)

Ponosan sam što Republika Srpska i Srbija egzistiraju kao dvije države na ovim prostorima. Sviđalo se to nekome ili ne, ali to tako jeste, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je zahvalio Srbiji u ime svih domova zdravlja na donaciji od 15 vozila.

On je istakao da će na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije predočiti određene ideje.

- Nepravda koja se dugo locira prema srpskom narodu i srpskim državama, i tu uvijek ponavljamo Kosovu i Metohiju i Republiku Srpsku. Za jedne važe jedna pravila, a za one druge, druga - rekao je Dodik.

On je naglasio da su veze Srpske i Srbije jako važne.

- Gradi se most na Drini, i nadam se da ćete pomoći, a obećali ste da hoćete i dio puta do Bijeljine. Taj put prema Srbiji naša je životna želja, jer mnogi su htjeli da ostanemo bez veze sa maticom. Tu je i most u Bratuncu, koji spaja bratske narode - poručio je naglasio je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnje posjete Banjaluci uručio je ključeve 15 sanitetskih vozila, ukupne vrijednost 1,4 miliona KM, koje je donirala Srbija za domove zdravlja u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Sanitetska vozila dobili su domovi zdravlja u Istočnom Starom Gradu, Foči, Čajniču, Petrovu, Brodu, Bileći, Kostajnici, Gacku, Ribniku, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Tesliću, Kalinoviku i Kneževu.

Vučić je ključeve vozila uručio ispred Univerzitetskog kliničkog centra direktorima domova zdravlja koji su dobili donacije.

Povezane vijesti:

IZ ČASA U ČAS: Vučić uručio donacije UKC-u Srpske (FOTO/UŽIVO)