latinica  ћирилица
23/07/2020 |  11:30 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

Vučić na Petrićevcu posjetio višenamjenski objekat u izgradnji (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u banjalučkom naselju Petrićevac posjetio višenamjenski objekat u kojem će biti vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra.
Obilazak radova na Petrićevcu (foto: Grad Banjaluka) -
Obilazak radova na Petrićevcu (foto: Grad Banjaluka)

Riječ je o tri objekta - ambulanta porodične medicine, vrtić sa 150 mjesta i zgrada mjesne zajednice u završnoj su fazi izgradnje u banjalučkom naselju Petrićevac.

Ovaj objekat sa Vučićem su, osim delegacije Srbije, posjetili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić je zahvalio Srbiji za sufinansiranje izgradnje ovog objekta, ističući da će objekat koristiti za barem 10.000 stanovnika Petrićevca.

Prethodno je Vučić ispred Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci uručio donaciju 15 sanitetskih vozila za domove zdravlja širom Srpske.

Ovo je i najveći projekat koji je do sada u Banjaluci izgrađen od sredstava građana Srbije. Prošle godine otvoren je vrtić u okviru Doma za djecu bez roditeljskog staranja za koji je takođe Srbija izdvojila sredstva. Novčanom podrškom od 2017. godine Srbija je do sada omogućila realizaciju projekata u čak 48 lokalnih zajednica u Srpskoj.

U delegaciji Srbije koja je danas posjetila Banjaluku su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.