latinica  ћирилица
26/07/2020 |  19:00 ⇒ 27/07/2020 | 07:30 | Autor: RTRS

Srpske stranke dogovorile zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice (FOTO/VIDEO)

Mladen Grujičić, aktuelni načelnik opštine Srebrenica, biće zajednički kandidat za načelnika opštine svih srpskih stranaka na predstojećim lokalnim izborima - ovo je rezltat današnjeg dogovora u Srebrenici svih relevantnih političakih partija na republičkom i lokalnom nivou. Potpisan je sporazum o koaliciji koja će nositi naziv "Zajedno za Srebrenicu".
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Ovo je istorijski dan za srpski narod u Srebrenici. Srpsko jedinstvo nije bilo lako postići ali su se sada svi okupili oko Mladena Grujičića - istako je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je zahvalio svim učesnicima ovog sastanka i rekao da svi vjeruju u izbornu pobjedu zajedničkog srpskog kandidata za načelnika.

Kandidaturu Grujičića podržao je i SDS, koji je povukao svoj prijedlog za kandidata opštine Srebrenica.

Sastanak lidera srpskih stranaka

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je ova partija imala svog dobrog kandidata za kojeg su vjerovali da može da pobijedi u Srebrenici, ali je većina iz svih političkih stranaka iz Republike Srpske dala glas Grujičiću.

On je dodao da je SDS kao odgovorna partija od početka insistirala na jedinstvu i okupljanju oko zajedničkog kandidata prioritet i zbog toga su prihvatili da budu dio ove većine, odnosno svih političkih opcija.

Svi propusti i greške u ovom mandatu biće ispravljeni, radićemo punom parom za dobrobit svih građana - istakao je načelnik Mladen Grujičić.

Didik i Grujičić

- Naučio sam mnogo na greškama, uvidio probleme i nedostake koje ćemo ispraviti u narednom preiodu - rekao je Grujičić.

Osim predsjednika Dodika i Šarovića, sastanku i dogovoru u Srebrenici prisustvovali su i Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, Petar Đokić predsjednik Socijalističke partije, vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić, Goran Selak iz Socijalističke partije Srpske, predsjednik Saveza za novu politiku Zoran Mastilo i potpredsjednica Demosa Spomenka Stevanović.