latinica  ћирилица
27/07/2020 |  11:26 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Epidemiološka situacija na području Bijeljine i dalje složena

Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina i dalje je teška i složena. U Kovid bilnici su 44 bolesnika, a broj zaraženih povećava se iz dana u dan.

U sprečavanju širenja virusa neophodno je donijeti nove mjere, istaknuto je nakon sastanka poslovodstva Opšte bolnice "Sveti Vračevi" i direktora domova zdravlja Ugljevika, Lopara, Pelagićeva i Donjih Žabara.

Vršilac dušnosti direktora Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Zlatko Maksimović je istakao da postoje problemi sa kapacitetom Kovid bolnice.

- Već smo tražili od kriznog gradskog i Republičkog štaba da povećamo kapacitete. Ima probleme sa potrošnjom kiseonika. Ali smo tu da rješavamo probleme. Za sada imamo obećanja i vjerujemo da će se obećanja sprovesti u djelo - rekao je.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković je izjavio da je cilj da se zaštite građani.

- Pokrenućemo inicijativu da u našim domovima zdravlja pokrenemo da radimo brze testove i to će upravo sada potpisati svi direktori zdravstvenih ustanova iz ove regije. Očekujemo da taj odgovor bude pozivitivan i da nam Institut za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja odobre da to radimo kako bismo učinili trijažu što boljom i zaštitili naše građane - istakao je on.