latinica  ћирилица
27/07/2020 |  11:50 | Autor: Glas Srpske

Zvezdina "generalka" – banjalučki Borac

Fudbaleri Borca u kontrolnoj utakmici savladali su Rudar Prijedor sa 4:3 i tako napravili sjajnu uvertiru pred posljednji pripremni meč u kojem će se sutra (19) sastati sa Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić".
Stadion Rajko Mitić - Marakana - Foto: RTRS
Stadion Rajko Mitić - MarakanaFoto: RTRS

Biće to meč pun simbolike, jer će se sastati najbolji srpski klubovi sa jedne i druge strane Drine, a Banjalučani se nadaju i najava uspješne sezone, kao što je bio slučaj 2011. godine kada su posljednji put bili gosti “crveno-bijelih“. U februaru te godine pred nastavak proljećnog dijela sezone Borac je poražen sa 1:2, a nekoliko mjeseci kasnije osvojio jedinu šampionsku titulu u BiH. I tada, kao i danas, šef stručnog štaba "crveno-plavih" bio je Vlado Јagodić.

- Bilo bi lijepo da i ovaj naredni susret bude putokaz za visoka ostvarenja, baš kao što je bio i taj duel. Bilo kako bilo, utakmica sa Zvezdom će nam i te kako dobro doći da se još malo uštimamo pred početka prvenstvene trke - naglasio je Јagodić.

Poslije pobjede nad "rudarima" Banjalučani su još više popravili saldo u pripremnom periodu i na šest kontrolnih susreta zabilježili su pet pobjeda i remi.

- Velike su šanse da prosjek pokvarimo u duelu sa "crveno-bijelima", ali to ne treba da bude nikakvo iznenađenje, jer će Zvezda i naredne sezone imati moćan tim. Zato nismo rezultatski opterećeni, ali sam siguran da će igrači dati sve od sebe da se pokažu u pravom svjetlu - nastavio je Јagodić.

Iako je u duelu sa Prijedorčanima nastavljena serija pobjeda, kormilar Banjalučana nije bio u potpunosti zadovoljan.

- Bilo je previše individualnih grešaka. Ne umanjujem zalaganje i htijenje protivnika, ali ovo nije naša prava slika. Drago mi je što je Bojan Marković sa dva gola razbio maler, ali i što su Stojan Vranješ i Goran Zakarić nastavili da tresu mreže. U drugom dijelu utakmice bila je postava koja će vjerovatno sa manjim izmjenama započeti duel i u Beogradu, ali i prvi prvenstveni protiv Mladosti. Đorđe Ćosić je zamijenjen poslije samo pola časa igre zbog udarca koji je dobio u rebra, dok nismo htjeli riskirati sa uvođenjem Јove Lukića - dodao je Јagodić.