latinica  ћирилица
27/07/2020 |  12:19 ⇒ 12:21 | Autor: SRNA

Sutra Kolegijum o održavanju posebne sjednice NSRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za sutra u Banjaluci sjednicu Kolegijuma za utvrđivanje dnevnog reda i termina održavanja 15. posebne sjednice parlamenta Srpske.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Posebna sjednica Narodne skupštine trebalo bi da bude zakazana po zahtjevu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je tri odluke usvojene bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva, održanoj 22. jula, proglasio veoma štetnim po vitalne interese Srpske, te pozvao poslanike da u roku od deset dana održe sjednicu parlamenta i dvotrećinskog većinom podrže njegov proglas, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Riječ je o Odluci o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija, Odluci o odobravanju Sporazuma o učešću BiH u Programu za međunarodnog ocjenjivanje učenika /PISA/ 2021. i Odluci o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS 2021.

Srpski član Predsjedništva BiH proglasio je ove odluke veoma štetnim po vitalne interese Srpske na osnovu pojedinih odredaba Ustava BiH i Poslovnika o radu Predsjedništva BiH.

Sjednica Kolegijuma biće održana u Maloj sali Skupštine sa početkom u 12.00 časova.