latinica  ћирилица
27/07/2020 |  12:31 ⇒ 12:33 | Autor: SRNA

Aničić: Vlasnici igraonica i svadbenih salona - poštovati mjere ili zatvaranje

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić uputila je apel vlasnicima igraonica i salona u kojima se organizuju druženja da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera kako ne bi uslijedilo njihovo zatvaranje.
Divna Aničić - Foto: RTRS
Divna AničićFoto: RTRS

Ona je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije rekla novinarima da im je ovo posljednja opomena da ne smiju okupljati više od 50 ljudi i da će im biti zabranjen rad ako to ne budu poštovali.

- Apelujemo i da komunalna inspekcija i policija pooštri kontrole po ugostiteljskim objektima, kao i da građani ne organizuju velike skupove u privatnoj režiji, jer ćemo morati ograničiti i ta okupljanja ukoliko se bude i dalje povećavao broj zaraženih - istakla je Aničićeva.

Epidemiolog u lokalnom Domu zdravlja " Dr Јovan Rašković" Milena Lukić potvrdila je da je epidemiološka situacija u ovom gradu vrlo neizvjesna i da se povećava obroj zaraženih usljed velikog broja javnih okupljanja u proteklom periodu.

- Upravo sada Dom zdravlja rješava posljedice tih okupljanja, u toku prošle sedmice nam se javilo više od 100 osoba sa simptomima respiratorne infekcije - naglasila je Lukićeva.

Ona je dodala da trenutno imaju 20 zaraženih virusom korona, od kojih se troje nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a njih 17 je u kućnom karantinu i pod nadzorom doma zdravlja.

- Do sada smo imali 92 osobe oboljele od virusa korona, 59 se nalazi u kućnoj izolaciji, a zdravstveni nadzor su prošle 724 osobe - navela je Lukićeva.

Ona ističe da u toku takva faza epidemije kada su svi u podjednakom riziku da budu zaraženi i da zaraze druge.

Lukićeva je apelovala da stanovnici poštuju preporučene mjere i da nose maske i na otvorenom kad nisu u stanju da ispoštujete socijalnu distancu od dva metra.