latinica  ћирилица
27/07/2020 |  13:21 | Autor: SRNA

Sarajlić: Komisija usvojila budžet u tekstu kakav je predložilo Predsjedništvo

Bošnjački delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić izjavio je danas da je Komisija za usaglašavanje teksta budžeta institucija BiH oba doma parlamenta postigla saglasnost, tako da je budžet usvojen u tekstu kakav je Predsjedništvo BiH predložilo.
Asim Sarajlić - Foto: dnevni avaz
Asim SarajlićFoto: dnevni avaz

Sarajlić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da će u BiH biti održani lokalni izbori, dodajući da će, nakon 12 godina, izbori biti održani i u Mostaru.

- SDA će uvijek činiti kompromis kako bi ovaj brod BiH išao naprijed, a nastavićemo borbu sa migrantskom krizom, borbu protiv virusa korona... Povili smo leđa, ali morali smo, za opštu dobrobit - rekao je Sarajlić.

On je pojasnio da se odustalo od intervencija HDZ-a i poslanika A-SDA u Predstvaničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Јasmina Emrića.

- Nismo se smjeli kockati. U prvom krugu kolega Adil Osmanović i ja smo bili protiv, ali u drugom krugu usaglašavanja smo podržali jer mnogo više dobijamo ovim budžetom, nego što gubimo - istakao je Sarajlić.

Prema njegovim riječima, neće 450.000 KM riješiti migrantsku krizu u Unsko-sanskom kantonu niti će nekog usrećiti 754.000 KM za nabavku vozila.

On je naveo da bi bili krivci da na kraju jula BiH nema budžet ni izbore u ovoj godini.

Sarajlić je istakao da je SDA učinila velike kompromise u proteklom periodu, te dodao da je bilo mnogo ucjena, ali da se mora gledati šira slika, kao i da se ne smije produbljivati kriza u zemlji.