latinica  ћирилица
27/07/2020 |  19:20 ⇒ 28/07/2020 | 07:27 | Autor: RTRS

Kamp Velika Greda na Manjači oaza mira (VIDEO)

Ljubav je u Beču prije 25 godina spojila Јasnu i Radeta Marčetu, a život vratio u njegov rodni kraj-Manjaču. Tek nedavno odlučili su da ljepote ove planine približe i gostima.
Kamp Velika Greda - Foto: RTRS
Kamp Velika GredaFoto: RTRS

Ljepota nadomak Banjaluke. Vazduh koji opija i miris planinskog cvijeća koji oduševljava. I srdačni domaćini, u okruženju netaknute prirode.

Većina Banjalučana ne zna koji je najviši vrh njima najbliže planine. Marčete kažu da su oni samo putokaz u ovu nestvarnu ljepotu.

Osim majke Јasne, zadužen za dobru hranu je i stariji sin Јovan, koji već pet godina radi kao profesionalni kuvar u Beču. Planira da, kroz kulinarske majstorije, Manjaču približi Austrijancima.

- Iskreno, najviše bih se volio fokusirati na domaću hranu koja potiče baš sa ovih prostora. U planu je da otvorimo restoran. Da imamo hranu baš sa ovih prostora od poljoprivrednih proizvođača - kaže Јovan Marčeta.

Budući student, mlađi sin Luka, ima svoje omiljeno mjesto za razmišljanje i odmor.

Bilo da volite šetnju, planinarenje, jahanje, biciklizam ili vam samo treba malo mira i odmora, planina Manjača je idealno mjesto. A naročito njen vrh Velika Manjača ili Velika Greda, po kojoj ovaj kamp i nosi ime.