latinica  ћирилица
28/07/2020 |  09:51 ⇒ 19:46 | Autor: RTRS

U Srpskoj 66 novih slučajeva virusa korona

Kod još 66 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona, rekao je na konferenciji za novinare vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Zeljković je apelovao na građana da poštuju mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Situacija je i dalje nepovoljna. Međutim u pojedinim opštinama imamo poboljšanje - istakao je Zeljković.

On je naglasio je da će Institut za javno zdravstvo u toku ove sedmice razmotriti sve dosadašnje zaključke i eventuelno uvesti neke nove mjere.

U posljednja 24 časa testiran je 381 laboratorijski uzorak.

Prema mjestu prebivališta 16 osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, po četiri osobe iz Banjaluke i Foče, po tri su iz Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Rogatice, po dvije osobe iz Višegrada, Laktaša, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Sokoca, Han Pijeska, Šekovića i Bratunca i po jedna osoba je iz Bratunca, Gradiške, Kneževa, Milića, Prijedora, Rudog i Šamca.

Premunula je jedna starija osoba iz Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.488 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 157 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.180 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 48.589 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 255, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 196.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.521 osoba, a nadzor je završen kod 42.846 osoba.