latinica  ћирилица
28/07/2020 |  12:46 | Autor: SRNA

Rajilić: Salkiću bolje da ćuti, u FBiH izvršen genocid nad Srbima

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić poručila je potpredsjedniku Srpske Ramizu Salkiću da bi mu bilo bolje da ćuti o navodnom genocidu nad Bošnjacima, jer je u Federaciji BiH /FBiH/ na stotinu mjesta izvršeno etničko čišćenje i genocid nad Srbima.
Božica Rajilić Živković (foto: V. DANČIĆ) -
Božica Rajilić Živković (foto: V. DANČIĆ)

Rajilićeva je rekla Srni da su kompletne regije u FBiH popaljene u proteklom ratu, srpska imovina oteta, te izvršeno potpuno istrebljenje Srba i genocid nad ženama, djecom i civilima.

Komentarišući izjavu Salkića da je "Republika Srpska nastala na `genocidu` i da nije normalno i moralno da takva teritorijalna zajednica funkcioniše", Rajilićeva kaže da Salkića, koji dobija platu od Republike Srpske, treba da bude sram da priča o genocidu nad Bošnjacima u Srpskoj kojeg nije bilo.

- Naprotiv, sve ono što su Bošnjaci radili u toku protelog rata oni pripisuju srpskom narodu i žele da optuže Srbe - istakla je Rajilićeva.

Ona smatra da zbog ovakvih izjava Salkića ne treba da postoji BiH, jer je ova državna zajednica formirana na silu, a u njoj je počinjen genocid nad srpskim civilima o čemu bošnjački zvaničnici uporno ćute.

- Sakrivaju masovne srpske grobnice, jame, posmrtne ostatke Srba. Ovakva BiH koju zagovara Salkić i njemu slični ne treba nikome - zaključila je Rajilićeva.