latinica  ћирилица
28/07/2020 |  13:32 | Autor: SRNA

Izrečene kazne u vrijednosti 16.600 KM

Republički inspektori su, u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, u večernjim časovima izvršili 447 inspekcijskih kontrola širom Republike Srpske, od čega je 13 bilo sa utvrđenim nepravilnostima, te su izrečene kazne u vrijednosti od 16.600 KM.
Inspektorat Republike Srpske (foto: inspektorat.vladars.net) -
Inspektorat Republike Srpske (foto: inspektorat.vladars.net)

Ove kontrole proteklog vikenda predstavljaju nastavak pojačanih kontrola poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Subjektima kontrole izrečene su kazne iz razloga jer se nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera, koje se odnose na obezbjeđivanja fizičke distance, broj lica koja istovremeno borave u objektu, te korištenje zaštitne opreme.

Akcenat u kontrolama i dalje je usmjeren na ugostiteljske objekte u večernjim časovima, kada se može očekivati veća frekvencija građana, te vozila javnog prevoza u kojima se na dnevnom nivou smjenjuje veći broj korisnika.

Imajući u vidu da je virus korona prisutan u populaciji, da je epidemiološka slika u Republici Srpskoj pogoršana, iz Inspektorata Srpske su još jednom pozvali sve privredne subjekte, ali i građane, da se dosljedno pridržavaju preventivnih mjera.

- Najveći rizik su okupljanja građana, nepoštovanje mjera fizičke distance i nošenja zaštitne opreme, zbog čega dolazi do povećanog rizika i širenja oboljenja izazvanog virusom korona - navedeno je u saopštenju.