latinica  ћирилица
28/07/2020 |  19:14 ⇒ 19:51 | Autor: SRNA

Simić: Zbog katastrofalnog rejtinga, SDS u saradnji sa OBA BiH smišlja gnusne laži

Tvrdnje Dragana Mektića da su članovi "Srpske časti" iz Republike Srpske, po nalogu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, učestvovale na protestima u Beogradu i bili najagresivniji, predstavljaju najgnusniju smišljenu laž koju zbog katastrofalnog rejtinga izmišlja SDS, podstaknuta od Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH, istakao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić.
Pero Simić -
Pero Simić

Simić je naveo da je zadatak OBA bio i do danas ostao, uz uobičajeno prisluškivanje i praćenje, i diskreditacija saradnje i dobrih odnosa Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, odnosno Republike Srpske i Srbije a sve preko dobrovoljca Dragana Mektića.

- Moram da priznam da mi je ispod časti da polemišem sa političkim klovnom Draganom Mektićem, bivšim ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara, sada poslanikom SDS-a, bratske partije SDA Bakira Izetbegovića i megafonom OBA na čijem čelu se nalazi Osman Mehmedagić Osmica, bivši telohranitelj Alije Izetbegovića. Mektićem, kome Vi dva dana ustupate udarne stranice Vašeg lista - naveo je Simić u tekstu za list Danas.

On je upitao po čemu je ta opskurna politička ličnost politike u BiH zaslužila tako veliku pažnju ovog lista, pa joj ustupa svoju treću stranu?

- Da li je moguće da je "Danas" zahvatio virus tabloidizacije? Ukoliko želite da sačuvate svoj integritet i povjerenje kod svojih čitalaca, morali bi da razmislite kome ustupate svoj prostor - istakao je Simić.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH istakao je da je autor u listu "Danas", koji se novim tekstom o lažima Dragana Mektića stavio u ulogu njegovog portparola, mogao da objavi, a nije, da je nedavno Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića i njegovih saradnika zbog koruptivnih djela u vrijeme njegovog ministrovanja kojima je počinjena šteta od 244.764 KM.

Simić je podsjetio da su Mektić i njegovi saradnici optuženi za krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH jer je riječ o prisvajanju sredstava u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 evra finansirala Delegacija EU u BiH.

- Ovom događaju Vaš list nije posvetio pažnju, ali jeste lažima i konstrukcijama počinioca visoke korupcije i političkog šarlatana kome ste ustupili svoje strane. Vi vjerovatno znate zašto, ali znamo i mi. Objavili ste slavodobitno u Vašem listu fotografiju sa Tviter naloga Dragana Mektića, na kojoj je Milorad Dodik sa članovima "Srpske časti" iz Srbije koji su bili među stotinama ljudi koji su došli da čestitaju rođendan Republike Srpske i da se slikaju sa Dodikom i time ste, obmanjujući javnost, postali u neku ruku saučesnik u plasiranju neistina protiv Milorada Dodika - naveo je Simić.

Ta fotografija, ukazao je Simić, ništa ne potvrđuje od onog pamfleta koga Mektić plasira po zadatku, koga odrađuje kako bi između ostalog, vjerovatno, sebi obezbijedio, recimo, oslobađajuću presudu u procesu visoke korupcije za koju je optužen, kako to pričaju mnogi.

- To što nije više ministar bezbjednosti, Draganu Mektiću nije smetalo da očigledno nastavi da predano sarađuje sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, da postane njihov megafon po svim pitanjima, kada treba diskreditovati Srbe i njihova rukovodstva u Republici Srpskoj i Srbiji. Za svoj uzoriti rad na ovome i potpunoj posvećenosti diskreditaciji Srba s obje strane Drine sarajevska čaršija mu je dodijelila verbalno priznanje - nadimak "Kralj" - istakao je Simić.

On je naveo da je supruga direktora OBA Osmana Mehmedagića, Amela Šehović Osmanagić, prošle godine na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju sa tadašnjim ministrom a danas optuženim za visoku korupciju Draganom Mektićem, koja je fotografisana u dvorištu jedne zapadne ambasade u Sarajevu, gdje su se "slučajno" susreli.

- Mehmedagićeva je iznad fotografije napisala "Mektić kralj". Da li je Mektić zbog verbalne titule "kralj" zavrijedio toliku pažnju Vašeg lista? Moguće. Vi znate zašto, i ne bi se miješali u Vašu uređivačku politiku. Ali vjerujte, znamo i mi. Zato pozdravljamo Vas i "kralja" uz opasku "DŽabe ste krečili" - jer Mektiću u Republici Srpskoj ne vjeruju više ni djeca - naglasio je Simić.

On je dodao da ovim prekida svaku polemiku sa "kraljem", jer mora da, kako je istakao, čuva mentalnu higijenu.

"Čuvajte je i Vi", poručio je Simić na kraju teksta objavljenom u listu "Danas".