latinica  ћирилица
29/07/2020 |  10:12 ⇒ 10:12 | Autor: RTRS

Arlov: Za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9 januar" ukupno donirano 14.000 KM

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov kaže da je anonimna donatorka kupila tri slike i Turistička organizacija Trnovo jednu po cijeni jedne slike od 500 KM na humanitarnoj izložbi u Centru za kulturu Istočno Sarajevo i da se humanitarna aukcija za dovršetak Dnevnog centra "Podrži me - 9 januar" nastavlja 24. avgusta u gradskoj galeriji u Prijedoru.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

- Organizacijom našeg Odbora i Centra za kulturu pod pokroviteljstvim načelnika opštine Ljubiše Ćosića 29.juna otvorili smo Vidovdansku humanitarnu aukciju slika i sav prihod namjenjen je za izgradnju Dnevnog centra"Podrži me - 9 januar" u Kosovskoj Mitrovici za veliki broj djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Svi koji žele slike mogu u Centru za kulturu u Istočnom Sarajevu pogledati, kupiti do 10.avgusta i pomoći ovu humanu akciju za dovršetak gradnje ovog velikog projekta našeg Odbora namjenjenom ovoj kategoriji djece i mladih koji je u završnoj fazi izgradnje jer smo skoro tri četvrtine objekta završili - kaže Arlov.

Slike su donirali slikari iz Republike Srpske, a humanitarna aukcija peta po redu nakon Banjaluke, Brčkog, Trebinja i Istočnog Sarajeva biće otvorena 24. avgusta u gradskoj galeriji u Prijedoru u organizaciji Odbora i gradske galerije pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milenka Đakovića.

Do sada je, od svih humanitarnih aukcija prodajom 28 slika, ukupno za izgradnju centra donirano 14.000 KM.

- Hvala svima koji na bilo koji način pomožu izgradnju ovo jedinstvenog objekta od 714 m2 ukupne vrednosti oko 280.000 evra čiju je izgradnju prekinula globalna pandemija i koju ćemo ubrzo nastaviti. Raduje nas, i zahvaljujući humanosti Republike Srpske u ovim teškim ekonomskim vremenima, da uvek ima humanosti za naš narod na Kosovu i Metohiji. Pozivamo sve koji mogu da pomognu izgradnju ovog centra nastalog na humanosti Odbora i Republike Srpske - poručuje Arlov.

Izvor: TV Most