latinica  ћирилица
29/07/2020 |  11:07 | Autor: SRNA

Eko-toplane: Obezbijeđeno 70 odsto potrebnog energenta za sezonu grijanja

Pripreme za sezonu grijanja realizuju se u skladu sa godišnjim planom preduzeća Eko-toplane Banjaluka, u toku su sanacija pojedinih dijelova distributivne mreže i redovni godišnji remont svih proizvodnih postrojenja, kao i nabavka energenta - drvnog sortimenta, kojeg je do sada obezbijeđeno više od 70 odsto, saopšteno je iz ovog preduzeća.
Eko toplana Banjaluka - Foto: RTRS
Eko toplana BanjalukaFoto: RTRS

Sanirani su i zamijenjeni dotrajali dijelovi vrelovoda na nekoliko lokacija i to u ulicama Milana Radmana, Trive Amelice, Vase Glušca i Gavre Vučkovića, a toplifikaciona mreža sanirana je na više mjesta.

Tehničke ekipe Eko-toplana sanirale su dotrajale cijevi u ulicama Arsenija Čarnojevića, Braće Јugovića, Petra Kočića, Bulevaru vojvode Živojina Mišića, Pilanska, Đede Kecmanovića, Momčila Popovića, Ivana Franje Јukića, Kralja Alfonsa, Dragiše Vasića, Kozarskoj, Stepe Stepanovića, Јovana Dučića, Kralja Petra I Karađorđevića, Јosifa Pančića i Majke Јugovića.

- Sanaciju distributivne mreže radimo u skladu sa ranije utvrđenim planom, kako bismo iz sezone u sezonu obezbjeđivali pouzdaniji rad sistema daljinskog grijanja - poručili su iz preduzeća Eko-toplane.

U saopštenju je navedeno da su u toku i sanacije nekoliko vrelovodnih šahtova, odnosno mašinski i građevinski radovi, a da će do početka naredne sezone grijanja biti nastavljeno saniranje dijelova vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima, koji su određeni, između ostalog, na osnovu broja intervencija tokom protekle sezone grijanja.

Eko-toplane su, u okviru priprema za sezonu grijanja 2020/2021, krajem prošle sezone počele nabavljati biomasu za predstojeću sezonu.

- Nabavka drvnog sortimenta obavlja se vlastitim sredstvima, u skladu sa definisanim planom - naglasili su iz Eko-toplana.