latinica  ћирилица
29/07/2020 |  15:37 ⇒ 19:08 | Autor: SRNA

Nekoliko eksplozija u požaru kod Trebinja

Nekoliko jačih eksplozija odjeknulo je u mjestu Mili kod Trebinja kada je vatrena stihija zahvatila ovaj rejon, a vatrogasci pretpostavljaju da je riječ o bombama, minama i mecima.
Hercegovina - požar - Foto: RTRS
Hercegovina - požarFoto: RTRS

Radovan Crnogorac, koji je vatrogasac gotovo četrdeset godina, rekao je danas novinarima da ne pamti ovako nešto i da mu nije bilo svejedno.

- Otežavajući faktor su mine, bombe, municija... Sve živo! To je rat! Ne smije se prići... Stalno odjekuju bombe narod što je bacao. Ovo je jedna od težih situacija jer se ne smije prići, puca svaki sekund - kaže Crnogorac.

Vatrogasci kažu da ih stiže umor jer su na požarištu već satima. U gašenju požara pomažu im i mještani.

Predsjednik mjesne zajednice Mosko Radoslav Traparić kaže da je na terenu već 15 časova i da je umoran.

- Stanje je alarmantno, spavali smo dva sata. Velika površina je izgorjela, velika je šteta. Mještani su na terenu. Najgora je ova godina što se tiče požara - rekao je Traparić.

Prema riječima komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Spasa Rosića, već sada je požarna linija kilometarska, ali na svu sreću vatra ne prijeti domaćinstvima i objektima.

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske stigao je u Trebinje, a njegovo dejstvovanje se očekuje u poslijepodnevnim časovima.