latinica  ћирилица
29/07/2020 |  16:00 | Autor: SRNA

Preminuo primarijus doktor Stanojlo Opalić

Specijalista opšte hirurgije u penziji Stanojlo Opalić preminuo je u Bijeljini u 91. godini, saopšteno je iz bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi".
Stanojlo Opalić (foto:jzu.bolnicabijeljina) -
Stanojlo Opalić (foto:jzu.bolnicabijeljina)

Stanojlo Opalić rođen je u Јabukovcu, kotar Petrinje, gdje je sa porodicom živio do septembra 1938. godine, kada se sele u Beograd.

U Bijeljinu je doselio 1960. godine, gdje je počeo da radi u Opštoj bolnici.

Specijalizaciju iz opšte hirurgije završio je 1967. u Beogradu, nakon čega se vraća u Bijeljinu i radi kao opšti hirurg na Odjeljenju opšte hirurgije.

Primarijus doktor Opalić radni vijek posvetio je liječenju ljudi i podizanju zdravstvene kulture stanovništva, poboljšanju uslova liječenja pacijenata i uslova rada ljekara.

Bio je posvećen svom pozivu i predano je radio svoj posao. Uvijek je bio spreman da traži i pronađe rješenje, zračio je optimizmom i vedrinom, bodrio je sve koji bi mu se obratili.

Njegov legat koji je ostavio, upravo je njegova bezgranična humanost i briga za ljude. Bio je posvećen svojoj porodici, koju je volio više od sebe. Primarijus doktor Stanojlo Opalić ostaje u pamćenju kao čovjek vrijedan poštovanja, a njegov radni vijek sa puno ostvarenih rezultata, navodi se u saopštenju.

- Zaposleni u bijeljinskoj bolnici pamtiće ga kao čovjeka i doktora čiji trag u zdravstvu Semberije i Bijeljine ostaje neizbrisiv. U ime svih zaposlenih Bolnice 'Sveti vračevi', sa velikom tugom i žaljenjem se opraštamo od dragog i cijenjenog kolege primarijusa doktora Stanojla Opalića, a porodici preminulog izražavamo najiskrenije saučešće - objavljeno je na sajtu ove zdravstvene ustanove.