latinica  ћирилица
29/07/2020 |  18:28 | Autor: SRNA

Stano: Netačne informacije o sporazumu o priznanju Kosova

Netačne su medijske spekulacije o tome da će na sastanku predstavnika Beograda i Prištine sutra u Briselu biti predstavljen nacrt sporazuma prema kojem se očekuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova, rekao je portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Peter Stano.
Beograd - Priština - Foto: ilustracija
Beograd - PrištinaFoto: ilustracija

Stano je rekao da EU ima pravilo da ne komentariše medijske spekulacije, ali da bi u ovom slučaju želio da "eksplicitno odbaci" spekulacije u vezi sa sutrašnjim ekspertskim sastankom i temama o kojima će biti riječ.

- Nakon što je dijalog obnovljen na najvišem nivou, nastavlja se serijom sastanaka na ekspertskom nivou, što je dio tekućeg procesa. Sutrašnja agenda će uključiti pitanja raseljenih i ekonomske saradnje - rekao je Stano za Glas Amerike.

Beogradske Večernje novosti objavile su sinoć, pozivajući se na diplomatske izvore, da će delegaciji Beograda koja sutra putuje na razgovore sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u Briselu biti uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma, koji podrazumijeva de fakto priznanje Kosova od Srbije.