latinica  ћирилица
30/07/2020 |  07:31 ⇒ 21:01 | Autor: RTRS

Dokumentarni film "Nema heroja bez maske" (FOTO/VIDEO/RTRS, 21.00)

Priča o ljudima u prvim redovima u borbi protiv Kovida. O njihovim strahovima, dilemama, nepoznanicama, odricanjima, unutrašnjim previranjima i sve sa samo jednim ciljem, pomoći svakom pacijentu.
Novinarska ekipa na zadatku - Foto: RTRS
Novinarska ekipa na zadatkuFoto: RTRS

Virus korona sve nas je uplašio, jer ništa o njemu nismo znali. Nepredvidiv i nevjerovatnom brzinom se širio.

Svakodnevno smo izvještavali kako se približava nama i kako se počeo širiti među stanovništvom Republike Srpske. Informacije koje smo dobijali od ljekara i medicinskog osoblja Univerzitetsko kliničkog centra Srpske prenosili smo gledaocima.

Da ste imali priliku da gledate ono što su gledale novinarske ekipe u borbi zaposlenih u Univerzitetsko kliničkom centru i vi bi ste odlučili da napravite dokumentarni film.

Novinarska ekipa na zadatku (Foto: RTRS)

Da možete da vidite medicinsko osoblje koje nadljudskom snagom, predanošću i nadasve željom i voljom pokušava da pomogne svima i ne obazirući se na umor koji ih je već sustigao, ponovo bi poželjeli da napravite još bolji dokumentarni film i na skroman način im se odužite.

U zahvalnost svima za predan rad, Televizija Republike Srpske napravila je film o herojima koje je svakodnevno gledala očima kamere kako pomažu pacijentima.

Ekipu filma čine autor: Biljana Marić, producent:Aleksandar Đorđević, snimatelj: Ljubomir Tešinić, tonski snimatelj: Duško Јovanović, rasvjeta Mario Paljević, Marko Stančević, montažer: Vedran Marić, reditelj:Branko Lazić.

Premijera večeras u 21.00 na RTRS.