latinica  ћирилица
30/07/2020 |  20:30 ⇒ 22:02 | Autor: RTRS

UŽIVO - Dokumentarni film "Nema heroja bez maske"

Dokumentarni film "Nema heroja bez maske" priča je ljudima u prvim redovima u borbi protiv Kovida. O njihovim strahovima, dilemama, nepoznanicama, odricanjima, unutrašnjim previranjima i sve sa samo jednim ciljem, pomoći svakom pacijentu.
"Nema heroja bez maske" -
"Nema heroja bez maske"

>>> Film možete gledati i ovdje >>>

Virus korona sve nas je uplašio, jer ništa o njemu nismo znali. Nepredvidiv i nevjerovatnom brzinom se širio.

Svakodnevno smo izvještavali kako se približava nama i kako se počeo širiti među stanovništvom Republike Srpske. Informacije koje smo dobijali od ljekara i medicinskog osoblja Univerzitetskog kliničkog centra Srpske prenosili smo gledaocima.

Da ste imali priliku da gledate ono što su gledale novinarske ekipe u borbi zaposlenih u Univerzitetsko kliničkom centru i vi bi ste odlučili da napravite dokumentarni film. 

Da možete da vidite medicinsko osoblje koje nadljudskom snagom, predanošću i nadasve željom i voljom, pokušava da pomogne svima i neobazirući se na umor koji ih je već sustigao, ponovo bi poželjeli da napravite još bolji dokumentarni film i na skroman način im se odužite.

U zahvalnost svima za predan rad, Televizija Republike Srpske napravila je film o herojima koje je svakodnevno gledala očima kamere kako pomažu pacijentima.

Ekipu filma čine autor - Biljana Marić, producent - Aleksandar Đorđević, snimatelj - Ljubomir Tešinić, tonski snimatelj - Duško Јovanović, rasvjeta - Mario Paljević i Marko Stančević, montažer - Vedran Marić i reditelj - Branko Lazić.