X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
31/07/2020 |  12:59 | Izvor: SRNA

Sarajevo: Preminuo od povreda zadobijenih u bijegu od policije

Lice čiji su inicijali A.H. /37/ preminulo je od povreda zadobijenih prilikom pokušaja bijega od policije u sarajevskoj opštini Stari Grad, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.
Federalna policija -
Federalna policija

U policijskoj potjeri uhapšen je tridesetdvogodišnji muškarac čiji su inicijali E.K, dok se za trećim licem, koje je od ranije poznato policiji, traga i za njim je već raspisana potraga zbog ranije počinjenih krivičnih dijela.

- Sinoć oko 00.25 časova na području opšine Stari Grad, policijska patrola pokušala je da zaustavi jedno vozilo, a vozač je odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo. Osim njega, u vozilu su bila još dva lica. Nakon kraćeg vremena policija je uspjela da zaustavi navedeno vozilo, a lica koja su bila u njemu dala su se u bjekstvo - navedeno je u saopštenju.

Iz policije pojašnjavaju da je jedan od bjegunaca uspio pobjeći, drugog je sustigao policajac i savladao ga, ali je tom prilikom i zadobio teže tjelesne povrede, dok je treći bjegunac skočio sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede.

- Policija je pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja i tokom ukazivanja ljekarske pomoći lice je preminulo, te je u 01.10 časova konstatovana njegova smrt - navedeno je u saopštenju.

Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po naredbi dežurnog tužioca sarajevskog Kantonalnog tužilaštva biti izvršena obdukcija, kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

Policijski službenik koji je zadobio teže tjelesne povrede - fraktura i kontuzija zgloba i šake lijeve ruke, nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten je na kućno liječenje.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, te potpunom rasvjetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i prikupljanju dokaza u vezi sa njim.