latinica  ћирилица
31/07/2020 |  13:43 | Autor: SRNA

Mihajlović: Koridor 10 za povezivanje regiona sa Evropom i jugom

Srbija će završetkom željezničkog Koridora 10 postati nezaobilazna ruta u povezivanju regiona sa Evropom i jugom, ocijenila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović - Foto: RTRS
Zorana MihajlovićFoto: RTRS

- Srbija je tranzitna zemlja i završetkom železničkog Koridora 10 postaćemo nezaobilazna ruta jer smo za 300 kilometara kraći od Koridora četiri, koji prolazi kroz Rumuniju i Bugarsku - istakla je Mihajlovićeva.

Ona je tokom posjete gradilištu željezničkog vijadukta, u okviru modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, rekla da će sljedeće godine početi izgradnja brze pruge od Beograda do Niša.

Mihajlovićeva je podsjetila da će se raditi i na rekonstrukciji barske pruge, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Direktor ogranka "Ruskih željeznica" u Srbiji Mansurbek Sultanov rekao je da je projekat modernizacije pruge Beograd-Budimpešta važan ne samo za Srbiju, već i za Balkan i Evropu.

- Riječ je o integrisanju srpskih željeznica u panevropski koridor - istakao je Sultanov i potvrdio da će "Ruske željeznice" učestvovati i u rekonstrukciji barske pruge