latinica  ћирилица
31/07/2020 |  20:39 | Autor: RTS

Stanković pred Novi Pazar - O protivniku, ali i Kangi, Ivaniću, Degeneku

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković je na konferenciji za medije pred početak nove sezone Linglong Superlige Srbije pričao o ekipi Novog Pazara, ali i o aktuelnim dešavanjima u beogradskom klubu.
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković (foto:fkcz) -
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković (foto:fkcz)

Crvena zvezda novu sezonu u domaćem prvenstvu započinje u subotu, kada će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati ekipu Novog Pazara.

- Krećemo u novu sezonu poslije ozbiljnog rada na pripremama gdje su momci odradili fenomenalan posao sa stručnim štabom i svima koji su bili tu. Očekujem da krenemo dobro, ipak, još uvijek smo u fazi priprema. Igračima sam dao sedam dana duže odmora poslije završetka prošle sezone, ali su dobro radili, tako da, mislim da će to, možda ne u ovoj, ali već u sljedećoj utakmici da bude kako treba - rekao je Stanković.

Trener Crvene zvezde izjavio je da je ekipa spremna za Novi Pazar, novog učesnika Superlige.

- Volim da budem dobro upoznat sa ekipom protiv koje igram. Što se Novog Pazara tiče, oni dolaze sa novim timom, uz novi sistem i znamo da se kod njih dosta toga izdešavalo - dodaje Stanković.

- Ben i Gavrić su se u potpunosti vratili, tu su i Boaći i Pavkov, ali su i oni još malo sa strane, polako ih vraćamo. Što se Kataia tiče, on je prije dolaska na pripreme bio na odmoru skoro četiri nedjelje. Ako ima problem, makar i minimalan, gledaćemo da ga ne napregnemo. On je zaista odradio fenomenalne pripreme. Ako bude spreman - igraće, ali moramo da budemo pažljivi, Katai je veoma značajan za nas - izjavio je trener crveno-bijelih.

Šampion Srbije je u toku današnjeg dana predstavio novo pojačanje, povratnika Gelora Kangu, koji neće moći odmah da se priključi saigračima na terenu.

- On je ogromno pojačanje za nas, znamo šta može da pokaže na terenu i nadam se da će biti još bolji. Na nama je da ga natjeramo da izvuče maksimum iz sebe. Ne sumnjam u to da će biti veliki profesionalac. Mi smo napravili kodekse u svlačionici i on će se uklopiti u to. Igrao je kvalitetan šampionat i učestvovao u dobrim stvarima u dresu Sparte. On zna šta je Zvezda i tako će se odnositi prema dresu. Treba da ode u Pariz da pokupi stvari, pa da se vrati. Trenirao je individualno dvadesetak dana, testiraćemo ga da vidimo šta i kako, ali mislim da će biti u potpunosti spreman za dvije nedjelje. Što se pozicije tiče, on može mnogo toga da igra. Vidjeću još šta i kako, ali neću tražiti nešto nemoguće od njega - izjavio je Stanković.

Zvezdin strateg je rekao da su se Kanga i Ivanić veoma lako dogovorili oko toga ko će nositi dres sa brojem osam..

- Od kada sam došao u klub, Ivanić mi svakodnevno traži da nosi broj četiri, kaže da mu je to donosilo veliku sreću u Vojvodini, da je "letio" po terenu. On je iskoristio priliku dolaska Kange da dobije broj koji hoće, tako da su svi zadovoljni. Ne igra broj, ali ako se neko lijepo osjeća sa određenim brojem na leđima, onda što da se ne izađe u susret i ne napravi dogovor - kaže trener Crvene zvezde.

Šef struke crveno-bijelih dotakao se i spekulacija oko odlaska Miloša Degeneka.

- Degenek je naš igrač. Da je tema "vruća", zvali bi me iz kluba. Ne znam ništa o njegovom odlasku, zaista, nije da se pravim da sam pao sa Marsa - zaključio je Stanković.

Zvezda novu sezonu otvara u subotu, kada će na svom stadionu od 19.30 časova ugostiti ekipu Novog Pazara.