latinica  ћирилица
01/08/2020 |  08:35 | Autor: SRNA

Magla na dionicama pored Bosne i Drine i na području Mrkonjić Grada

Magle jutros ima na putevima na području Mrkonjić Grada i u dolini Bosne i Drine pa se vozačima savjetuje oprez zbog smanjene vidljivosti, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Magla - Foto: ilustracija
MaglaFoto: ilustracija

Vozačima se savjetuje da zbog visoke dnevne temperature putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnijim poslijepodnevnim časovima, da prave češće pauze tokom putovanja i vožnju prilagode uslovima na putu.

Za danas je planirana auto-trka na dionici magistralnog puta Vojkovići-Krupac, zbog čega će od 9.00 časova jutros do 18.00 časova večeras biti obustavljen saobraćaj, a vozila će u tom periodu biti preusmjeravana na alternativne putne pravce.

U Federaciji BiH /FBiH/ će zbog održavanja trke na magistralnom putu u Kiseljaku večeras od 19.30 do 20.00 časova doći do obustave saobraćaja.

Zbog radova saobraćaj se svaki dan, osim nedjelje, obustavlja na putu Ljubinje-Trebinje, dionica Galičići-Mrkonjići. Obustava je na snazi od 8.00 do 14.00 časova, a za to vrijeme vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje. Takav režim vožnje je do polovine septembra.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima Crna Rijeka-Bjelajce, Tedin Han-Križ /granica sa FBiH/, na području Šamca, gdje se u Tišini gradi pješačka staza, Brčkog u kojem se u naselju Ilićka gradi kružni tok, te na području Banjaluke, Doboja, Vlasenice, Prijedora, Broda, Kotor Varoša, na putevima Drinjača-Milići-Vlasenica, Krupac-Bogatići, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina i Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog klizišta, jednom trakom, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka. U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde.

U FBiH radovi se izvode u tunelima Vinac /Јajce-Donji Vakuf/ i Јasen /Prozor-Јablanica/, a u funkciji su alternativni pravci.

Aktuelne su i sanacije mostova u mjestu Semizovac na dionici Sarajevo-Tuzla preko rijeke Ljubine, u naselju Reljevo na magistralnom putu Јošanica-Rajlovac, kao i preko rijeke Drine u Goraždu.

I dalje su aktuelni radovi u tunelu kod Zenica zbog čega su na snazi izmjene u odvijanju saobraćaja.

Na graniučnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.