latinica  ћирилица
01/08/2020 |  14:35 | Autor: RTRS

Daun sindrom centar Banjaluka: Nastavak likovne radionice (FOTO)

Daun sindrom centar Banjaluka nastavio je sa likovnim radionicama za osobe sa daunovim sindromom. Ovaj put organizovane su za osobe sa Daunovim sindromom koji su savladali tehniku slikanje aluminijskom folijom.
Daunov sindrom - Foto: RTRS
Daunov sindromFoto: RTRS

Ovoj tehnici učila ih je Zdravka Јelih, arhitekta koja vodi likovne radionice u ovom centru.

Svoj prvi rad su uradili za srpskog člana Predsjedništva ViH Milorada Dodika, a onda i za predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, ali i poznatog srpskog glumca Dragana Bjelogrlića, kojeg uskoro očekuju i da ih posjeti.  

Ovi banjalučki slikari su prvi glumci osobe sa Daunovim sindromom koji uskoro igraju ponovo svoju predstavu "Mali princ" i premijerno prikazuju prvu virtielnu predstavu "Crvenkapica" koja je nastala tokom pandemije korona virusom i u kojoj on lajn igraju i glumci, osobe sa Daun sindromom iz Norveške, Austrije , Srbije...

Daunov sindrom

Aleksandra Spasojevih, glumica, koja je uradila režiju i dramatizacoju za obe predstave nije imala ni malo lak zadatak, raditi predstavu na daljinu.

Daun sindrom centar Banjaluka nastavlja sa rušenjem predrasuda o ovim osobama i podiže svijest na viši nivo u odnosu na ove divne ljude koji su pokazali da mogu biti konobari, kuhari, glumci, sportisti, muzičari, likovni umjetnici, kviz takmičari i još puno toga, ako im se samo pruži šansa.