X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
01/08/2020 |  16:58 ⇒ 19:59 | Izvor: RTRS

Podrška devet stranaka Ćuriću za gradonačelnika (VIDEO)

Mirko Ćurić, aktuelni gradonačelnik Trebinja, od danas je zvanično kandidat SNSD-a i koalicije još osam stranaka, koje su ga podržale u izbornoj utrci za još jedan mandat. Ove stranke danas su potpisale koalicioni sporazum.
Trebinje: Potpisan koalicioni sporazum - Foto: RTRS
Trebinje: Potpisan koalicioni sporazumFoto: RTRS

Cilj koalicije devet stranaka, koje su danas potpisale sporazum, jeste da u budućem sazivu gradske Skupštine imaju najmanje dvadeset jedan mandat. Osim toga, obavezali su se da će svoje ideje pretvoriti u jedinstvenu političku platformu. 

Ćurić je rekao da je više od 90 odsto projekata koji su bili u prethodnoj izbornoj platformi odrađeno ili se rade.

- Više od 60 novih programa uradili smo za četiri godine koje niko do sada nije radio, a isto tako nisu izostale investicije. Više od 85 investicija za četiri godine, koje nisu male, je urađeno ili se radi tako da ćemo zajednički nastupiti kao pravi tim - pojasnio je Ćurić.

Većina stranaka, koje su pružile podršku Ćuriću, i do sada su bile članice vladajuće skupštinske koalicije.

Predsjednik Socijalističke partije u Trebinju Rajko Ćapin rekao je da je najvažnije da rade u opštem interesu, a to je da nastave kontinuitet realizacije uspješnih projekata koji su počeli.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a u Trebinju Јovica Vlatković rekao je da je najbitnije da se stvore preduslovi za investitore koji bi otvorili radna mjesta.

Mirka Ćurića, kandidata SNSD-a za gradonačelnika, podržali su Demokratski narodni savez, Socijalistička partija, Partija ujedinjenih penzionera, Pokret za Trebinje, Narodni demokratski pokret, Ujedinjena Srpska, Prva Srpska demokratska stranka i DEMOS.