latinica  ћирилица
01/08/2020 |  17:02 | Autor: SRNA

Izvodi iz privremenih biračkih spiskova dostupni na uvid do 17. avgusta

Centralna izborna komisija BiH obavještava sva lica sa pravom glasa da je do 17. avgusta omogućen uvid u izvode iz privremenih biračkih spiskova da bi mogli da provjere, isprave ili dopune lične podatke kod nadležnih organa.
CIK BiH - Foto: RTRS
CIK BiHFoto: RTRS

- U ovu svrhu izborne komisije su pripremile Plan izlaganja izvoda iz privremenih biračkih spiskova, te obavještavaju birače da se izvod nalazi u centrima za birački spisak, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima /internet–stranica, oglasna ploča opštine/grada... - naveli su iz CIK-a.

Ukoliko utvrde potrebu da se nešto mijenja, državljani BiH s biračkim pravom treba odmah da kontaktiraju nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak da bi se izvršile potrebne ispravke ili dopune.

CIK je pozvao sve koji imaju informaciju da se na izvodima iz privremenih biračkih spiskova i lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak da bi se podaci tih osoba izbrisali sa konačnih biračkih spiskova.

Građani sa pravom glasa moći će da se kod nadležnog organa opredijele i za mjesto i način glasanja.

Poslije 17. avgusta više se neće biti moguće vršiti ispravke na konačnim biračkim spiskovima koji će koristiti za potrebe provođenja lokalnih izbora 2020. godine, napomenuli su iz CIK-a BiH.