latinica  ћирилица
02/08/2020 |  12:53 | Autor: B92

Inter više nema strpljenja za Brozovićeve ispade

Htvatski fudbaler Marcelo Brozović glavna je tema u italijanskoj sportskoj štampi već duže vreme.
Milanski Inter - Foto: Screenshot
Milanski InterFoto: Screenshot

Prije dvije nedjelje Brozovićevo ime se počelo povlačiti po medijima nakon što ga je policija uhvatila pijanog za volanom, zbog čega je ostao bez vozačke dozvole.

Posljednji u nizu skandala je od prije dva dana u milanskoj bolnici, o čemu je pisala agencija ANSA.

- Bila je to nemirna noć za Hrvata. Brozović je divljao na odjeljenju Hitne pomoći u bolnici gdje je preko reda tražio da ga puste u posjetu prijatelju, 42-godišnjem Hrvatu, s lakše povrijeđenom nogom. Fudbaler je toliko iznervirao bolničare da su morali da pozovu policiju - piše ANSA.

Brozović, koji se navodno osjećao na alkohol, smirio se tek nakon dolaska policije.

Na kraju se izvinio, ali čini se da mu čelnici Intera ovoga puta neće oprostiti.

- Inter je izbjegao da komentariše ovaj incident, ali Brozović je osramotio klub i njegovo će ponašanje imati posljedice, pogotovo sada kada bi svima fokus trebao biti na završnici sezone koja će uvelike odrediti budućnost kluba. Cilj kluba je drugo mjesto u prvenstvu i osvajanje Lige Evrope, a Brozovićevo ponašanje očito pokazuje da nije fokusiran na planove Intera. Zbog svog ponašanja Brozović je završio na transfer listi i Inter je počeo gledati što se nudi na tržištu kako bi se riješio Hrvata. Prije godinu dana klub mu je oprostio nekoliko incidenata, sad se čini da je kraj strpljenju i da je Brozović prešao granicu - dodaje se u tekstu.

Brozović je ove sezone odigrao 31 utakmicu, postigao tri pogotka iimao pet asistencija.