latinica  ћирилица
03/08/2020 |  10:59 | Autor: SRNA

Banjaluka: Prijava projekata za mlade do 20. avgusta

Јavni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade u 2020. godini iz budžeta grada Banjaluka u iznosu do 10.000 KM po projektu otvoren je do 20. avgusta.
Grad Banjaluka - Foto: RTRS
Grad BanjalukaFoto: RTRS

Banjalučko Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport objavilo je javni poziv na koji se mogu prijaviti organizacije registrovane u skladu sa Zakonom o omladinskom organizovanju, odnosno koje su upisane u Omladinski registar grada, djeluju i imaju sjedište na području grada.

Organizacije mogu prijaviti projekte iz oblasti - zapošljavanje mladih, stambena politika za mlade, obrazovanje, kultura i fizička kultura, zdravlje i socijalna politika za mlade, informisanje mladih, ravnopravnost polova, mobilnost, omladinski rad i organizovanje i borba protiv nasilja i kriminaliteta.

Mogu se prijavljivati i projektio iz oblasti korištenje slobodnog vremena i participacija u društvu, zaštita životne sredine i mladi, osobe sa invaliditetom u Banjaluci, natalitetna politika i ostanak mladih u Banjaluci.

Iz Gradske uprave navode da su omladinske organizacije, organizacije za mlade koje se prijavljuju na ovaj javni poziv dužne da projekte usmjere s ciljem realizacije ciljeva i pravaca iz "Omladinske politike grada Banjaluka, za period 2018-2022. godina".