latinica  ћирилица
03/08/2020 |  13:15 ⇒ 13:22 | Autor: SRNA

Služen parastos za poginule radnike UKC-a (FOTO)

Za petoricu radnika Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu danas je služen parastos, te zapaljene svijeće i položeno cvijeće kod spomen-ploče poginulima u ovoj medicinskoj ustanovi.
UKC Banja Luka - pomen - Foto: SRNA
UKC Banja Luka - pomenFoto: SRNA

Generalni direktor UKC-a Vlado DŽajić rekao je novinarima nakon parastosa da rukovodstvo ove zdravstvene ustanove svake godine obilježava pomen na poginule radnike zajedno sa članovima njihovih porodica.

- To ćemo raditi i ubuduće za naše heroje, naše radnike koji su dali ono najvrednije – svoj život za stvaranje Republike Srpske. Najbitnije je da članovi njihovih porodica znaju da nisu sami, da imaju našu bezrezervnu podršku, da ovde imaju prijatelje i za njih su uvijek vrata otvorena. Uz njih smo zauvijek - naglasio je DŽajić.

UKC Banja Luka - pomen (Foto: SRNA)

Predsjednik banjalučke Gradske boračke organizacije Goran Rogić rekao je da čuvanjem lika i djela svih poginulih saboraca čuva se i ono što je zajednički stvoreno - Republika Srpska.

On je istakao da ova organizacija u kalendaru obilježavanja ima i Ilindan, ili dan nakon Ilindana, kada se održava pomen poginulim radnicima UKC-a.

- Naša boračka organizacija u UKC-u, zajedno sa rukovodstvom te ustanove, svake godine na dostojanstven način održi pomen na naše poginule junake - poručio je Rogić.