latinica  ћирилица
03/08/2020 |  13:58 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

Banjaluka: Solarna klupa instalirana u parku kod Narodnog pozorišta (FOTO)

U parku kod Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci danas je postavljena solarna klupa, koja će građanima služiti za punjenje mobilnih uređaja putem solarnih panela kao i za konekciju na bežični internet.
Solarna klupa (Foto:banjaluka.rs.ba) -
Solarna klupa (Foto:banjaluka.rs.ba)

Solarnu klupu izradilo je i gradu doniralo banjalučko preduzeće Telemaks.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, zahvalio je Telemaksu na donaciji i podsjetio da je ova kompanija donirala i solarno drvo koje se takođe nalazi u centru grada.

- Ovakvi projekti se uklapaju u strateške ciljeve razvoja grada, kao što su strategija energetske efikasnosti i razvoja Banjaluke kao "pametnog grada". Naš cilj je modernizacija usluga, uvođenje IT tehnologija u sve segmente društva gdje je to moguće. Od ranije imamo solarnu klupu u Parku Petar Kočić koja predstavlja donaciju Sberbanke, a vjerujem da će ih u gradu biti još - rekao je gradonačelnik Radojičić.

Arijana Maksimčuk, vlasnica kompanije Telemaks, izjavila je da su za zadovoljstvom gradu poklonili solarnu klupu.

- Promociju solarne klupe smo imali na Samitu energetike u Trebinju gdje smo dobili dosta pohvala za ovaj proizvod. Naše solarne klupe, pored Banjaluke, krase i ulice Beča i Zagreba, a uskoro će biti postavljene u Dubaiju kao i u nekim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji – zaključila je Maksimčuk.