latinica  ћирилица
03/08/2020 |  17:01 | Autor: Nezavisne

Danska odustaje od EP za rukometašice?

Organizacija Evropskog prvenstva za rukometašice koje je na programu od 3. do 20. decembra u Norveškoj i Danskoj je postala neizvjesna, javljaju mediji.
Rukometašice Norveške (@ihf_info) - Foto: Twitter
Rukometašice Norveške (@ihf_info)Foto: Twitter

Prvi čovjek Federacije Danske Per Bertelsen izjavio je da "takmičenje mora da ima finansijskog smisla", tj. da Danska neće organizovati takmičenje ukoliko se bude igralo bez prisustva publike, što je vrlo vjerovatno s obzirom na situaciju u svijetu u jeku pandemije virusa korona. Danci spominju i "finansijske garancije" koje očekuju od strane EHF-a.

- Ako to tako ne bude, neka druga država će sigurno preuzeti domaćinstvo od nas, gdje troškovi nisu veliki kao naši - rekao je Bertelsen.

Norvežani su ranije izašli sa prijedlogom igranja svih mečeva u jednom gradu, ali ako se situacija ne promijeni u narednih mjesec-dva, teško je očekivati da će bilo kakav scenario biti prihvatljiv sa bezbjednosnog i ekonomskog stanovišta.

Na prvenstvu će učestvovati 16 najboljih selekcija Starog kontinenta, među kojima su i četiri selekcije iz regiona. U grupi A nalaze se Crna Gora i Slovenija, zajedno sa Francuskom i Danskom, dok grupu C sačinjavaju Srbija, Hrvatska, Holandija i Mađarska.