latinica  ћирилица
03/08/2020 |  17:25 ⇒ 17:25 | Autor: SRNA

MUP Srpske: Poštujte saobraćajne propise

U Republici Srpskoj u protekla dva dana u saobraćajnim nesrećama poginule su četiri osobe, izjavila je Srni portparol Ministartsva unustrašnjih poslova Republike Srpske Danica Gnjatović.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

- Apelujemo na građane da poštuju saobraćajne propise kako bi svi zajedno spasili što veći broj života, jer je to vrijednost koja se ne može nadoknaditi, niti se greška koja je do toga dovela može popraviti - naglasila je Gnjatovićeva.

Ona je podsjetila da je u saobraćajnim nesrećama u avgustu 2018. godine poginulo 25 lica, a prošle godine 20, dok je samo u prva dva dana avgusta poginulo četvoro ljudi.

- U julu ove godine poginulo je sedam ljudi, što je manje za 11 ili 61,1 odsto u odnosu na jul 2019. godine kada je evidentirano 18 poginulih lica, dok je julu 2018. poginulo 15 lica - naglasila je Gnjatovićeva.

Ona je naglasila da su pripadnici MUP-a u junu ove godine realizovali veći broj preventivnih i represivnih aktivnosti koje su u najvećoj mjeri i doprinijele smanjenu broju saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom.

Gnjatovićeva je navela da je na putevima Republike Srpske prošlog mjeseca sankcionisano 10.620 prekršaja iz oblasti saobraćaja i podsjetila da će i u avgustu biti nastavljena preventivna akcija "Vozi oprezno - putuj bezbjedno".

Ona je istakla da će pripadnici MUP-a nastaviti sa provođenjem planiranih pojačanih kontrola saobraćaja s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i sprečavanja nastanka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.