latinica  ћирилица
03/08/2020 |  19:38 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Cvijanović-Јerinić: Doboj - primjer dobre saradnje republičke i lokalne vlasti (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Doboj. Ona je izjavila da je ovaj grad dobar primjer saradnje republičke i lokalne vlasti, a rezultat su brojni projekti koji se realizuju.
Cvijanović - sastanak u Doboju - Foto: RTRS
Cvijanović - sastanak u DobojuFoto: RTRS

Razgovarala je sa gradonačelnikom Borisom Јerinićem i njegovim saradnicima, koji su istakli da bez obzira na pandemiju Doboj realizuje zacrtane planove.

Imamo stabilnu političku situaciju, ispunjavamo sve budžetske obaveze, a istovremeno realizujemo brojne projekte, informisao je prvi čovjek grada predsjednicu Republike Srpske.

Kaže da je epidemiološka situacija zbog virusa korona malo usporila radove, ali da to neće uticati na ishod započetog.

Zahvalio se za intervenciju Vlade Srpske od 1.875.000 maraka. Ovim sredstvima grad sve svoje obaveze servisira.

- Sve one projekte koje smo obećavali, koje smo rekli da ćemo raditi, upravo trenutno u ovom momentu se realizuju. Dinamika je možda malo sporija, ali svakako sve ono što je dogovoreno biće na vrijeme i urađeno - rekao je Јerinić.

Cvijanović u Doboju, Foto: RTRS

Izgradnja sportske dvorane, rekonstrukcija i modernizacija gradskih ulica, sanacija magistralnog puta, te brojni drugi projekti trenutno se realizuju u Doboju uz podršku republičkih institucija.

Vremena jesu teška, kaže predsjednica Srpske, ali uz jedinstvo republičkih i lokalnih vlasti nema nerješivih problema.

- Moja posjeta danas je prvenstveno da pokažem da republičke i lokalne vlasti treba da nastave da zajedno rade zato što je to na dobrobit građanima, ali isto tako da dam podršku svemu onom što je gradska uprava započela, a to su zaista ozbiljni projekti, ne samo u infrastrukturi nego i kad je u pitanju podrška mladima, a isto tako i podrška privrednom sektoru - poručila je Cvijanović.

Cvijanović u Doboju, Foto: RTRS

Pohvalila je napore lokalne vlasti koja kroz projekte i programe podržava, prije svega, mlade ljude, kako bi lakše došli do svoje stambene jedinice.

Plan gradske uprave je da subvencioniše kupovinu stanova za 100 mladih bračnih parova.