latinica  ћирилица
04/08/2020 |  10:35 ⇒ 10:58 | Autor: SRNA

Zvornik: Akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 36 policijskih službenika

Akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, odazvalo se danas 36 pripadnika Policijske uprave Zvornik, koji ovu dargocjenu tečnost daju u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske - Odjeljenje zvorničke Opšte bolnice.
Zvornik - dobrovoljni davaoci krvi - Foto: SRNA
Zvornik - dobrovoljni davaoci krviFoto: SRNA

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je novinarima da je ovo dvodnevna akcija koja se sprovodi uz poštovanje svih epidemioloških mjera nadležnih organa u borbi protiv širenja virusa korona.

- Policija se svake godine odazove u velikom broju humanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi i na taj način pokazuje spremnost i želju da pruži pomoć onima kojima je najpotrebnija - rekao je Bobar.

On je dodao da policija, učestvujući na ovim akcijama, prije svega, ističe humani aspekt policijske profesije.

Prema njegovim riječima, Policijske uprava Zvornik u svojim redovima ima veliki broj pripadnika koji su redovni davaoci krvi, dok su neki ovu tečnost darivali više od 50 puta.

Podjećajući da je ova akcija samo jedna u nizu, Bobar je rekao da su policijski službenici u aprilu za Dan policije, dobrovoljno dali krv, te da predstoji još ovih akcija koje će biti provedene do kraja godine.