latinica  ћирилица
04/08/2020 |  10:57 ⇒ 10:59 | Autor: SRNA

Brnabić: Jedan sam od dva kandidata za budućeg premijera

Aktuelna premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je jedan od dva kandidata za budućeg predsjednika Vlade, kao i da je na nedavnoj sjednici Predsjedništva SNS-a glasala da novu vladu čine naprednjaci i manjine.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Brnabićeva je rekla da je na sjednici Predsjedništva SNS-a glasala da naprednjaci sami formiraju vlast sa manjinama, te da smatra da bi takva vlada bila najefikasnija.

Ona nije saopštila ime drugog kandidata za budućeg premijera, navodeći da je riječ o članu SNS-a iza koga bi stala u svakom trenutku.

- To je odlična, fenomenlana osoba, kojoj bih u svakom trenutku pružila podršku i to sam rekla i predsjedniku /Srbije i SNS-a/ Aleksandru Vučiću - rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Ona je napomenula i da je sinoć razgovarala sa Vučićem o budućoj vladi Srbiji, navodeći da je predsjednik SNS-a razočaran podrškom nekih iz SPS-a nasilnim demonstracijama u Beogradu, kao i time što su neki od njih preko stranaca tražili određene pozcije.

- To je najbolji način da ne budu u Vladi Srbije - rekla je Brnabićeva, ne navodeći na koga misli.

Ona je napomenula da Vučić cijeni borbenost lidera Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, ali da je razočaran ponašanjem nekih ljudi iz svoje stranke.