latinica  ћирилица
04/08/2020 |  12:21 ⇒ 12:43 | Autor: SRNA

Akcija "Trag": Tri lica predata u nadležnost Tužilaštva BiH

U Tužilaštvo BiH danas su sprovedena tri lica uhapšena u okviru operativne akcije "Trag" usjerene na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge.
Akcija "Trag" - Foto: RTRS
Akcija "Trag"Foto: RTRS

Lica čiji su inicijali N.Š, D.B. i S.V. u Tužilaštvo BiH su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Trebinje, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvještaj o lišenju i sprovođenju.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da su lica M.N. i F.V, nakon kriminalističke obrade, otpušteni iz prostorija ove uprave, dok je M.S. u Јavnoj zdravstvenoj ustanovi "Opšta bolnica" zbog zdravstvenih tegoba koje je osjećao i ranije.

Ova lica sumnjiče se da su od septembra 2019. godine do avgusta ove godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva i Dubrovnika izvršili krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet droge iz Krivičnog zakona BiH.

- Tužilaštvu BiH je dostavljen izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv 11 lica za koje postoji osnov sumnje da su u vrijeme trajanja akcije `Trag` izvršila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta i
zloupotrebe droga - navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Trebinje dodali su da na području koje operativno pokriva Policijska uprava Foča juče nije bilo uhapšenih.

U saopštenju se dodaje da je kod lica N.V. iz Foče izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija po naredbi Suda BiH, te da nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima organizovanog kriminala i neovlašteni promet droge i da zbog toga lice nije obuhvaćeno izvještajem o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela.