latinica  ћирилица
04/08/2020 |  12:27 ⇒ 12:33 | Autor: Glas Srpske

Dječije pozorište Srpske: "Mali teatar pod velikim zvijezdama"

Nakon višemjesečne pauze i onlajn emitovanja publici već dobro poznatih predstava, Dječije pozorište Republike Srpske u subotu će, za svoje najmlađe posjetioce, otvoriti "Mali teatar pod velikim zvijezdama".
Banjaluka: Dječije pozorište (foto:djecijepozoristers.ba) -
Banjaluka: Dječije pozorište (foto:djecijepozoristers.ba)

Prva predstava na repertoaru je "Crvenkapa", koja će biti izvedena od 19 časova.

- Izvođenjem predstave Crvenkapa Dječije pozorište Republike Srpske na otvorenom, u dvorištu kraj službenog ulaza, nastavlja  svoj rad, koji je u martu zaustavila pandemija virusa korona.

"Crvenkapa" je bila i prva predstava, emitovana 23. marta onlajn, zbog čega se upravo ovom predstavom glumci uživo vraćaju na scenu - naznačili su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Tekst i režiju za predstavu "Crvenkapa" radio je Živomir Јoković, a u glavnim ulogama igraju Božana Bijelić, Željko Miličević, Snježana Milidrag i Dragan Banjac.

Kako su naveli, poštujući sve preporuke i mjere koje su propisali Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo Republike Srpskre, organizovaće raspored sjedenja za najmlađe i njihove roditelje, a stolice će biti razmještene na propisanoj udaljenosti. Dezinfekcija ruku je obavezna, kao i nošenje maski za odraslu publiku.

- Nakon pet mjeseci umjetnički ansambl nacionalnog teatra za djecu ponovo se vraća pred svoju publiku, kako bismo svi zajedno doprinijeli odlučnoj potrebi za socijalnim kontaktom, kolektivnoj radosti igre i blagotvornosti umjetnosti zahvaljujući kojoj je sve bolje - dodaju iz pozorišta.

Posebnost ambijenta "Malog teatra pod velikim zvijezdama" činiće crteži koje su oslikala djeca, polaznici Škole crtanja i slikanja "Dragaš", a prema ideji svog profesora Renata Rakića.

Svakog dana, osim ponedjeljka, biće igrane predstave i organizovane radionice, a u Muzeju pozorišnih lutaka biće priređene projekcije crtanih filmova, u saradnji sa Sinepleksom "Palas". Mališani će imati priliku da gledaju filmove poput "Petra Pana", "Avanture pod morem", i "Crvčak Cvrle".

Sedmični repertoar biće objavljivan na "Fejsbuk" i "Tviter" profilu pozorišta.

U slučaju kiše, predstave će se izvoditi na sceni Dječijeg pozorišta, uz potrebnu udaljenost između gledalaca.