latinica  ћирилица
04/08/2020 |  13:16 ⇒ 14:51 | Autor: SRNA

Biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" okuplja takmičare iz 30 zemalja

Međunarodna biciklistička trka "Beograd–Banjaluka", koja će biti održana od 3. do 7. septembra, okupiće više od 250 učesnika iz 30 zemalja.
Biciklistička trka Beograd - Banjaluka (Arhiv) - Foto: RTRS
Biciklistička trka Beograd - Banjaluka (Arhiv)Foto: RTRS

Trka će se odvijati u četiri etape. Prva etapa, planirana za 4. septembar, biće vožena od Beograda do Bijeljine, druga od Bijeljine do Vlasenice, treća od Brčkog do Teslića i četvrta od Prnjavora do Banjaluke.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je ovo 14. trka, te da je trebalo da bude održana u aprilu, ali je zbog vanrednih okolnosti izazvanih virusom korona odgođena za septembar.

- Za otkazivanje trke učesnici nisu htjeli da čuju, kvalitet prijavljenih ekipa nikad nije bio bolji, nego ove godine, što samo govori koliki značaj ovaj događaj ima među takmičarima iz cijelog svijeta - izjavio je Kuvalja na konferenciji za novinare.

On je dodao da o tome najbolje govori činjenica da se za trku prijavilo 34 ekipa, dok je moguće učešće njih 25.

Kuvalja je napomenuo i da će trka biti održana uz sve preporučene mjere protiv širenja virusa korona, te da će takmičari morati da imaju negativan test na virus korona.

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da je ova trka već postala tradicionalni sportski, ali i turistički događaj, te čestitala organizatorima što su održali kontinuitet, ali i kvalitet u organizaciji.

- Ove godine se nalazimo u malo specifičnijim uslovima, te nemamo priliku za održavanje pratećih sportskih događaja, ali će svakako biti prilika da pokažemo naš sportski, ali i turistički potencijal, te da učvrstimo veze i dobru saradnju sa Srbijom - navea je Davidovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što trka svake godine privlači sve veći broj ekipa, te dodala da će ovaj sportski događaj i dalje imati podršku resornog ministartsva, jer promoviše Republiku Srpsku u najljepšem svjetlu.

Podršku održavanju trke dali su i predstavnici opština i gradova kroz koje biciklisti prolaze - načelnik Prnjavora Darko Tomaš, načelnik Teslića Milan Milićević, te šef odsjeka za sport u Odjeljenju za društvene djelatnosti u gradskoj upravi Bijeljine Boro Đokić.