latinica  ћирилица
04/08/2020 |  17:41 ⇒ 18:45 | Autor: SRNA

Ćućun: Vatrogasci i Civilna zaštita u stanju pripravnosti (FOTO)

Pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite grada Banjaluka imali su danas više intervencija, a stavljeni su u stanje pripravnosti zbog najave novih obilnih padavina u ovom gradu, izjavio je Srni šef gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.
Mladen Ćućun - Foto: SRNA
Mladen ĆućunFoto: SRNA

Ćućun je rekao da se, prema najnovijim informacijama Republičkog hidrometereološkog zavoda, tokom noći u Banjaluci očekuje dodatnih 30 litara padavina po metru kvadratnom.

- Pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite Banjaluka su u vezi sa tim stavljeni u stanje pripravnosti i sva materijalno-tehnička sredstva su spremna da intervenišu, ukoliko bude bilo potrebe - istakao je Ćućun.

On je rekao da su banjalučki vatrogasci tokom dana imali više intervencija zbog obilnih padavina i poplava u podrumskim prostorijama na području mjesnih zajednica Lazarevo, Borik, Ada, te istočnog tranzita.

- Imali smo sedam intervencija na ispumpavanju vode iz podrumskiih prostorija, te dvije intervencije na uklanjanju oborenih stabala na Starčevici i Obilićevu - rekao je Ćućun.

On je naveo da su vatrogasci intervenisali u ulicama Krajiških brigada, Palih boraca, Marka Lipovca i Rade Vranješević, dok su u ulicama Đede Kecmanovića i Miloša Obilića uklanjali oborena stabla.