latinica  ћирилица
05/08/2020 |  09:53 ⇒ 09:55 | Autor: RTRS

Daun sindrom centar Banjaluka - Sjećanja na Luja Armstronga

U virtuelnoj muzičkoj učionici Daun sindrom centra Banjaluka održana je radionica pod nazivom "Sjećanja na Luja Armstronga".
Daun sindrom - Foto: RTRS
Daun sindromFoto: RTRS

Armstrong, koji je rođen 4. avgusta, primjer je kako se do uspjeha može doći i pored životnih prepreka i velikih problema.

Armstrong je rođen u siromaštvu, roditelji su ga napustili, a kao Afroamerikanac u vremenu rasizma u Americi, i pored svih poteškoća, postigao je veliki uspjeh.

Njegova borbenost i istrajnost primjer su za osobe sa Daunovim sindromom, koji se i sami suočavaju sa preprekama, različitošću, odbačenošću, osuđivanjem i žaljenjem.

U okviru radionice puštena je Armstrongova pjesma What a wonderful world, s porukom da je svijet divan i da podjednako pripada svima. Pjesmu je odsvirao veliki tamburaški orkestar.

Puštena je i njegova obrada ruske narodne pjesme "Oči crne", kao i verzija u interpretaciji Olivere Marković i Olivere Katarine.

Ove muzičke virtuelne radionice namijenjene su odraslim osobama sa Daunovim sindromom. Na kraju radionice, Zoran Јelić, direktor Daun sindrom centra Banjaluka, poručio je učesnicima da do vrha stižu uporni.

- Mnogi odustanu zato što misle da ne mogu, a ne zato što zaista ne mogu. Dakle, od zajedničkog cilja, a to je poboljšanje kvaliteta života, osobe sa Daunovim sindromo ne smiju odustati - poručio je Јelić.