latinica  ћирилица
05/08/2020 |  10:47 ⇒ 14:45 | Autor: SRNA

Pri kraju izgradnja Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić obišao je danas objekat Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji se gradi pri Osnovnoj školi "Milan Rakić" iz Bukovice Velike i finansiran je sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 100.000 evra.

Јerinić je rekao da će ovo biti moderno uređen objekat za potrebe oko 40 djece sa poteškoćama u razvoju sa ovog područja, ali i za djecu predškolskog uzrasta.

- Rudanka je najmnogoljudnija mjesna zajednica i svakako je bila potreba da se uradi jedan ovakav centar - rekao je Јerinić.

On je zahvalio zajedničkim naporima i projektima koje vlade Republike Srpske i Srbije sprovode na području Doboja.

Direktorka škole Slađana Pašalić navodi da će objekat koristiti djeca, kao i punoljetna lica sa poteškoćama u razvoju sa Krnjina, odnosno pripadajuća mjesta Ljeskove Vode, Grabovica, Bukovica Velika, Tisovac, Stanovi, Mali Prnjavor i Kotorsko, a koja su do sada koristila objekat centra u Doboju.

Prema njenim riječima, objekat ima tri prostorije od kojih će dvije biti za potrebe djece sa poteškoćama u razvoju, a jedna za djecu predškolskog uzrasta, odnosno programa obdaništa.

- Prostor ima i svoju čajnu kuhinju, sanitarne čvorove, betonsku površinu, kao i park površinu koji djeca mogu da koriste u slobodno vrijeme. Imamo i igralište, rampe za djecu sa poteškoćama u kretanju tako da smo pokrili sve kategorije - rekla je Pašalićeva.

Rukovodilac radova Željko Petković kaže da su radovi u završnoj fazi i da se trebaju okončati za tridesetak dana.

Današnjoj posjeti prisustvovala je i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić.

Grad Doboj dobio je 100.000 evra donatorskih sredstava od Vlade Srbije koja su namijenjena za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama pri Osnovnoj školi "Milan Rakić" iz Bukovice Velike.

Prošle godine u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije potpisali su ministarka finansija Srpske Zora Vidović i gradonačelnici i načelnici 42 lokalne samouprave.